Birds On A Wire

French spaniel 3
Betyg: 3,0

Välkommen till spelautomaten Birds on a Wire! Du kommer förmodligen inte att bli överraskad av temat i den här video-slotten. Som namnet avslöjar så är det här spelet helt enkelt en video-slot om en flock fåglar som samlats och sitter och tar det lugnt på en högspänningsledning, därav det träffande namnet “Birds on a Wire”.

Birds On A Wire

Speltillverkaren Thunderkick är tillbaka med ännu en enkel men ändå briljant video-slot. Den här gången är hjulen fullpackade med fåglar i olika färger som sitter på en högspänningsledning samtidigt som de försöker undvika att bli grillade av elektriska stötar. Birds on a Wire är en video-slot med 5 hjul och 17 vinstlinjer. Det här spelet ser kanske väldigt enkelt ut vid första anblick men erbjuder ändå ett par riktigt häftiga funktioner som exempelvis “fallande symboler”, “multiplikatorer”, “inwinity spin” och “free-spins” som oftast belönar dig med stora vinster. Det finns 7 olika fågel-symboler i spelet Birds on a Wire, alla med olika färger. Färgerna på fåglarna är svart, röd, orange, blå, grön, rosa och brun. De vanliga standard-hjulen är i Birds on a Wire utbytta mot tre högspänningsledningar och de söta animerade fåglarna sitter och tar det lungt på dem. I bakgrunden ser du en enkel grafik av fält, träd och en blå himmel.

Vinnande kombination

När du träffar en vinnande kombination så kommer fåglarna som ingår i den kombinationen att explodera och nya fåglar kommer att flyga ner för att skapa flera vinster. Med varje ny vinst så ökar multiplikatorn upp till hela 5 gånger. Denna funktion inträffar varje gång du träffar en vinnande kombination och utlöses både i huvudspelet och under free spins-rundorna. När nya fåglar faller ner och ersätter sina döda vänner så är det precis som att få free spins. Tråkigt för fåglarna men bra för dig!

Wild-symbol

Wild-symbolen i det här spelet är den lite större päronformade svarta fågeln. Scatter-symbolen i Birds on a Wire är en “kartong” med ett par ögon som kikar fram ur den. Kartongen visar sig innehålla en katt och om du lyckas få 3 eller fler av denna kartong-symbol någonstans på hjulen så visar katten sig och skrämmer iväg fåglarna till en annan högspänningsledning där free spins-rundan sen tar sin början!

Free spins-runda

Här är alla multiplikatorer för fåglar som dödats och faller av el-ledningen värda 4x, 8x, 12x och 20x så det finns några ordentliga vinster att kamma hem på free spins-rundorna. Efter de 10 free-spinsen så får du ett sista spin som i spelet kallas “Inwinity Spin”. Detta fungerar som så att det fortsätter att snurra till dess att du träffar en vinnande kombination.

Inställningsalternativen i Birds On A Wire är som i alla spel ifrån Thunderkick, riktigt bra. Du kan justera spelet som du vill ha det så att du får ut maximalt av din spelupplevelse. Här finner du bland annat Autospel-funktionen där du kan spela upp till 5000 spin i rad utan att behöva klicka på “SPIN-knappen”. Här kan du självklart också justera spel-, ljud- och grafikinställningar efter din personliga smak.

Birds on a Wire är ett utomordentligt exempel på den kreativitet och det nytänkande som speltillverkaren Thunderkick levererar. Det här är en fantastisk video-slot som har allt du kan önska dig ifrån en video-slot i ett och samma paket. Grafiken, animationerna och ljudeffekterna är superba. Hjulen i Birds on a Wire är också väldigt inovativa och smart utvecklade. Väldigt bra jobbat Thunderkick!